Bağış Yap
Seza Bürkan Yüksel’i, 1 Ocak 2007 günü Aladağlar’ın Demirkazık zirvesine tırmanırken yaşanan talihsiz bir kaza sonucu, hayatının en güzel çağında kaybettik. O gün yalnızca bir bölüm arkadaşımızı değil; bir dostu, bir sırdaşı, bir yol arkadaşını uğurladık.
Onun aramızdan ayrılışı bizler için hiçbir zaman bir veda olmadı. Bürkan, anılarımızda, sohbetlerimizde ve kalplerimizde yaşamaya devam etti; hâlâ da ediyor. Her hatırladığımızda içimizde aynı sıcaklığı, aynı samimiyeti hissediyoruz.
İnşaat mühendisliği bölümünün şeref öğrencilerinden biri olan Bürkan, aynı zamanda fizik bölümünde yandal yaparak azmi ve çalışkanlığıyla hepimize ilham veriyordu. Birçok öğrenci topluluğunda aktif rol alıyor, özellikle ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü’nün en üretken ve en tutkulu üyelerinden biri olarak öne çıkıyordu. O, yalnızca iyi bir dağcı değil; sosyal hayatında da, öğrencilik yaşamında da örnek alınacak bir karakterdi.
Hayata bakışı, içtenliği, dost canlısı tavrı ve bitmeyen enerjisiyle Bürkan, onu tanıyan herkesin hayatında silinmez izler bıraktı. Onu kaybettiğimiz gün yalnızca ailesi için değil; üniversiteden, liseden ve hayatının her alanından insanlar için derin bir boşluk, tarifsiz bir yıkım oldu.
Bugün bizler, onun anısını yaşatmak için bir araya geliyoruz. Bu kampanya ile hayata geçirilecek kütüphane, Bürkan’ın aydınlık yüzünü, öğrenme tutkusunu ve paylaşma ruhunu gelecek nesillere taşıyacak.
Çünkü biliyoruz ki Bürkan, sadece anılarımızda değil; bu kütüphanede, her açılan kitapta, her öğrenilen bilgide yaşamaya devam edecek.
Bağış Yap


